Benissa inicia un pla d’Interculturalitat pioner en la Marina Alta

L’Ajuntament de Benissa inicia un Pla per a promoure la interculturalitat entre les persones que viuen en el poble. L’objectiu d’aquesta iniciativa és aconseguir que les diverses cultures que habiten en el municipi puguen conéixer a les altres, compartint vivències i trets que aporten un valor a la convivència entre els veïns i les veïnes que conformen Benissa.

Aquest pla és pioner en la Marina Alta, ja que es treballa amb l’estrangeria des dels seus punts d’origen, indistintament del continent d’on vinguen. La primera iniciativa serà aquest divendres, 16 de novembre (18.30 h a les Cases del Batle), sota el nom “Com vivim a Benissa?” amb diverses converses. En aquesta ocasió participen La Dula – Eines Participatives amb la xarrada “Diagnòstic participatiu: percepcions i mirades sobre la convivència en Benissa” i Albert Moncusí Ferré   i Gaspar Maza Gutiérrez “Convivència i bones pràctiques”.

L’activitat tracta de fer reflexionar a la ciutadania, així com d’aportar ferramentes des de les que generar  punts de vista diversos. Per a preparar aquestes converses s’han realitzat entrevistes a gent estrangera de diferents perfils, així com a persones que representen sectors i col·lectius de la vida social a Benissa. Aquest divendres serà el moment d’informar d’aquestes tasques així com d’obrir-ho a la ciutadania.

És important remarcar que tothom que estiga interessat a acudir, hi haurà d’inscriure’s en aquest formulari.

El Pla s’està duent endavant a partir del treball transversal de les regidories de Participació i l’Àrea de Residents Estrangers. Segons Belén Ivars, responsable de participació, “La valoració és positiva donat que a Benissa fins al moment no s’havia mamprés un projecte així i era necessari per a tractar la realitat del poble. A més, Ivars considera que “és el principi d’un procés que ens nodrirà com a poble, que ens beneficiarà molt com a societat i amb el que pretenem compartir totes i cadascuna de les diferents cultures que existisquen a Benissa independentment del seu origen, edats de les persones o els motius pels quals han arribat al poble”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.