Què és Mou Benissa

Mou Benissa és un procés participatiu amb vocació de metodologia de participació. Volem dir que Mou Benissa es planteja com un procés participatiu a l’any 2017 per a definir unes estratègies d’inversió municipal, però poc a poc, hem vist el que potencial d’aquesta forma de treball podia consolidar una eina de participació per a definir projectes per al poble de Benissa.

Com ha passat açò?

Com hem dit, l’any 2017 es presenta el procés participatiu Mou Benissa per definir projectes sobre els que invertir al poble. La proposta que presenta l’equip monoDestudio combina espais de participació presencials amb l’administració, entitats i veïnat del poble i un altre espai virtual per a que la participació puga arribar a més gent. Cada un d’aquestos espais té uns objectius clars: per a l’espai presencial són el foment de la deliberació i la construcció col·laborativa d’un anàlisis de la realitat del poble i unes propostes de millora, i per a l’espai virtual l’objectiu és que el màxim de gent del poble col·labore en la priorització d’aquestes propostes.

Al mig d’aquestos espais tenim un tercer: la difusió i formació per a la participació, que també ha tingut espiar presencials con xarrades i que a l’espai virtual tindrà un arxiu de la documentació que genera el procés.

Amb aquesta planificació ens vam donar compte de que aquest era un mètode que es podria replicar a molts dels processos participatius que es desenvolupen al poble, adaptant temps, continguts, activitats… per tant, Mou Benissa pretén ara convertir-se en una forma de portar avant processos participatius municipals.

MOU BENISSA I MOU-TE AMB BENISSA!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.